Tips til den rette Kontorstol

Witre Manutan har et bredt sortiment af kontorstole til mange forskellige behov

Vi ved, at det kan være svært at vælge den stol, der passer bedst til dig. Du skal vælge stol efter, hvor meget du sidder hver dag og dine krav til ergonomi.

Hvis du altid farer omkring og kun sidder kortvarigt foran computeren, kan du måske nøjes med en enklere og billigere kontorstol.

Hvis du derimod sidder på din plads hele dagen, er det vigtigt at vælge en stol med funktioner, der giver mulighed for variation, korrekt siddestilling og aflastning af kroppen. Nedenfor kan du læse mere om funktioner, som hjælper dig med at opnå behagelige og effektive arbejdsdage.

kontorsstolar
ikon-permanentkontakt

Permanentkontakt

Sædet er fast, men stoleryggen følger dine bevægelser. Kan som regel låses i forskellige positioner. En god funktion, som muliggør bevægelse.

ikon-svankstod

Lændestøtte

Mange stole har lændestøtte i kraft af ryg­lænets udformning, men stole med denne mærkning har en justerbar lændestøtte, som giver den nederste del af ryggen ekstra støtte præcis på niveau med bækkenet.

ikon-sittdjup

Sædedybde

Indebærer, at stoledybden kan tilpasses. Det kan enten gøres ved at sædet eller ryggen skydes frem og tilbage. En god tommelfingeregel er, at når du sidder med god støtte i ryggen, så skal du kunne få håndoverfladen eller 4 fingre mellem stolens forkant og indersiden på dit ben. God funktion for perfekt pasform.

ikon-sittlutning

Sædehældning

Betyder, at stolens sæde kan vinkles nedad for at give hoften en mere åben vinkel, frem for alt når du sidder lænet ind over skrivebordet. God funktion, hvis du sidder foroverbøjet hele dagen.

ikon-ryggstodshojd

Højde ryglæn

Gør det muligt at justere rygstøtten, så den giver en god støtte for ryggen, afhængigt af hvor lang ryg du har. Denne funktion er vigtig, hvis du sidder meget.

ikon-viktjustering

Vægtjustering

Ved hjælp af den trinløse justering af fjederkraften kan ryglænets modkraft tilpasses individuelt til vægt, størrelse og personlig smag.

ikon-synkronteknik

Synkronteknik

Muliggør en endnu mere fleksibel siddestil­ling. Sæde og ryg arbejder individuelt. Du har en konstant støtte i ryggen, men kan alligevel variere og ændre siddestilling uden at rejse dig fra stolen. Skønne funktioner, som lader dig slappe lidt af, en funktion for dig, som mere eller mindre bor i stolen.

ikon-sittid-8h

Anbefalet anvendelsestid

I de fleste tilfælde står anvendelsesteknik og ergonomisk tilbehør for den tid, du kan anvende stolen uden at belaste kroppen for meget. For at lette valget angiver vi den anbefalede anvendelsestid.

Sid tæt på bordet med hænderne hvilende på bordet.

Sid med afslappede skuldre, og sørg for, at armlænet er nær kroppen og lige under albuen.

Indstil siddehøjden, så overarmene er parallelle med ryggen, og albuerne har en vinkel på 90 grader.

Sid ikke fremadlænet og undgå at synke sammen. Ryg og lænd bør hvile mod ryglænet i en naturlig bue.

Indstil sædedybden, så knæhaserrne passer med sædets forkant.

Brug eventuelt en fodstøtte, hvis du sidder højt.