købsguide

Tips til den rette kontorstol

Vi ved, at det kan være svært at vælge den stol, der passer bedst til dig. Du skal vælge stol efter, hvor meget du sidder hver dag og dine krav til ergonomi. Hvis du altid farer omkring og kun sidder kortvarigt foran computeren, kan du måske nøjes med en enklere og billigere kontorstol.

Hold øje med funktionerne

Hvis du derimod sidder på din plads hele dagen, er det vigtigt at vælge en stol med funktioner, der giver mulighed for variation, korrekt siddestilling og aflastning af kroppen. Nedenfor kan du læse mere om funktioner, som hjælper dig med at opnå behagelige og effektive arbejdsdage.

HØJDE RYGLÆN

Gør det muligt at justere rygstøtten, så den giver en god støtte for ryggen, afhængigt af hvor lang ryg du har. Denne funktion er vigtig, hvis du sidder meget.

VÆGTJUSTERING

Ved hjælp af den trinløse justering af fjederkraften kan ryglænets modkraft tilpasses individuelt til vægt, størrelse og personlig smag.

SYNKRONTEKNIK

Muliggør en endnu mere fleksibel siddestil­ling. Sæde og ryg arbejder individuelt. Du har en konstant støtte i ryggen, men kan alligevel variere og ændre siddestilling uden at rejse dig fra stolen.

PERMANENTKONTAKT

Sædet er fast, men stoleryggen følger dine bevægelser. Kan som regel låses i forskellige positioner. En god funktion, som muliggør bevægelse.

LÆNDESTØTTE

Mange stole har lændestøtte i kraft af ryg­lænets udformning, men stole med denne mærkning har en justerbar lændestøtte, som giver den nederste del af ryggen ekstra støtte præcis på niveau med bækkenet.

SÆDEDYBDE

Indebærer, at stoledybden kan tilpasses. Det kan enten gøres ved at sædet eller ryggen skydes frem og tilbage.

ANBEFALET ANVENDELSESTID

I de fleste tilfælde står anvendelsesteknik og ergonomisk tilbehør for den tid, du kan anvende stolen uden at belaste kroppen for meget. For at lette valget angiver vi den anbefalede anvendelsestid.

SÆDEHÆLDNING

Betyder, at stolens sæde kan vinkles nedad for at give hoften en mere åben vinkel, frem for alt når du sidder lænet ind over skrivebordet. God funktion, hvis du sidder foroverbøjet hele dagen.

Arbeta hemifrån eller på kontor

Enkle og prisvenlige kontorstole

Mange af os sidder ned i mange timer i løbet af en arbejdsdag. Den rigtige kontorstol øger produktiviteten og reducerer arbejdsskader på arbejdet. Her er et udvalg af gode og prisvenlige kontorstole, der opfylder de mest basale ergonomiske krav.

Oslagbar ergonomi dygnet runt

Uovertruffen ergonomi, døgnet rundt

Sid rigtigt og undgå rygsmerter. Invester i en eksklusiv kontorstol, der er tilpasset mange timers siddetid. Nedenstående udvalg af stole er udstyret med ergonomiske funktioner for de mest kræsne.