Tips til den rette

PALLELØFTER

Palleløfteren er lagerets arbejdshest og en nøglefaktor til en effektiv godshåndtering. Witre Manutan har et bredt sortiment af palleløftere tilpassede forskellige behov og krav som letter arbejdet.

Vad är Quicklift?

Quicklift eller hurtigløft er lige præcis det, navnet siger: en hjælp til at løfte pallen ekstra hurtigt. Hurtigløftefunktionen betyder, at gaflerne når pallen på det første pumpeslag og løfter på det andet. Slår automatisk over til normal løftehastighed, når lasten overstiger 150 kg.

Er en indbygget vægt nødvendig?

Perfekt når lastens vægt er vigtig. Witre har flere modeller med forskellige nøjagtigheder. Vælg hvor detaljeret vægt information du behøver.

Fugtigt miljø
med høje hygiejnekrav?

Skal palleløfteren bruges i fugtige miljøer eller miljøer med høje krav til hygiejne, anbefaler vi galvaniserede eller rustfrie palleløftere fra BT. Den rustfri palleløfter kan modstå selv de hårdeste forhold som f.eks. eksponering for saltvand.

Hvilken gaffellængde??

Det almindeligste er 1150 mm. Denne længde gør det muligt at håndtere EUR-paller smidigt både fra den korte og den lange side. Kortere gafler bruges på trange steder, eller hvis man vil håndtere pallen fra den lange side. Håndterer man pallen fra den korte side, kan 910 mm gøre håndteringen ustabil.

Hvilke hjul skal jeg vælge?

Singlehjul er bedst ved håndtering af lettere last, ved kørsel på plant gulv, eller hvis man skal håndtere paller fra den lange side.

Bogiehjul er at foretrække, hvis man har tung last eller skal køre på et lidt ujævnt underlag som f.eks. et lastvognslad, gruset gulv, tærskler og ramper.

Nylonhjulene ruller let på hårdt gulv. Det bedste alternativ ved håndtering af tungt gods.

Polyuretan er blødere og mere stille end nylon og har en højere kvalitet. Et bedre valg ved transport på ujævnt gulv og på lastvognslad.

Klatrehjul under gaffelspidsen kan være nødvendigt, hvis man tit har brug for at håndtere paller fra den lange side og køre på tværs af pallens meder.