3 trin til den perfekte vogn.

En afgørende faktor for en effektiv materialelogistik i din virksomhed er, at du har det rette transportudstyr til rådighed. Vi har de produkter, der skal til, for at dit arbejde glider nemt og problemfrit, uanset om du arbejder inden for industri, lager eller kontor. I denne guide giver vi dig tip til, hvad du bør overveje, før du bestiller en vogn.


Vognens Anvendelsesområde

Hos Witre Manutan har vi et stort udvalg af vogne til ethvert behov på markedet. Tag derfor udgangspunkt i vognens tiltænkte arbejdsområde. Skal du bruge vognen på et lager, i industrilokaler eller måske i et storkøkken? Hvilken type gods skal du transportere? Forudsætningerne er forskellige og påvirker valget af komponenter i din vogn. For at gøre det lettere for dig at bestille har vi udvalgt en række bestsellere baseret på de almindelige anvendelsesområder for vores vogne.


Vognens Spesifikasjoner

Kapacitet

Godsvægten påvirker valget af vognens konstruktion. Kan du nøjes med en lettere konstruktion til kontor, eller har du brug for en mere robust vogn til et industrimiljø? Husk at sammenligne den samlede kapacitet og maksimale belastning pr. hylde, før du foretager det endelige valg af vogn.

Krav til materialer

Forskellige anvendelsesområder kræver forskellige typer materiale i vognens konstruktion. Ud over stabilitet og modstandsdygtighed over for hårdhændet behandling og slag er valget af materiale og overflade afgørende for vognens egnethed i udsatte miljøer. Til køkken- og serveringsmiljøer anbefaler vi vogne med rengøringsvenlige og fugtbestandige overflader i f.eks. melamin eller rustfrit stål. Til renrum bør du vælge en vogn helt i rustfrit stål for at sikre minimal bakterievækst.

Mål

Tænk nøje over vognens samlede mål og lastflade samt antallet af hylder og afstanden mellem dem. Hvis behovet varierer, anbefaler vi at købe en fleksibel transportvogn med f.eks. flytbare hylder. Eller hvorfor ikke flere forskellige vogne, der er tilpasset til bestemte arbejdsopgaver?

Hjul

Hjulenes egenskaber og kvalitet er meget vigtige for vognens ydeevne og påvirker såvel vognens kapacitet som dens stabilitet, køreegenskaber og lydniveau. Vælg hjul på baggrund af den belastning, vognen skal kunne klare, det underlag, du skal køre på, og om der er dørtrin eller andre forhindringer, vognen skal passere.


Vognens Hjulkonfiguration

De fleste af vores vogne leveres med forhåndsvalgte hjul, men på flere modeller har du frihed til selv at vælge den type hjul, der passer optimalt til forudsætningerne på din arbejdsplads.

Massivt gummihjul

Et støjsvagt og blødt allroundhjul, som ikke taber luft med tiden. Hvis du har gods stående på vognen i længere tid, har de massive hjul tendens til at blive noget flade.


Elastikhjul

Elastikhjulene opretholder en meget høj kvalitet. Denne type hjul ruller meget let, samtidig med at de er støjsvage og ikke efterlader mærker.

Luftfyldte gummihjul

Kan med fordel anvendes, hvis der er høje dørtrin eller andre forhindringer i bygningen. Til udendørsbrug er luftgummihjulet et naturligt valg, og det samme gælder, hvis underlaget er ujævnt. Luftgummihjul fås ikke med bremse.


Nylonhjul

Hjulene kan klare en meget stor belastning og ruller meget let. Nylon bliver meget hårdt og støjer som regel mere end de øvrige hjultyper.

Underlag Hjulsæt Kapacitet Max / min temperatur
Udendørs eller ujævne gulve med forhindringer. Luftfyldte gummihjul 500 kg Normal inde- og udetemperatur
Varierende underlag i kontor og industri Massivt gummihjul 800 kg -20 / +60 grader
Jævnt og hårdt industrigulv Elastikhjul 1000 kg -20 / +60 grader
Jævnt & hårdt industrigulv med stor belastning Nylonhjul 1000 kg -40 / +80 grader