KØBEGUIDE

Produkter til absorption

Sørg for, at der forefindes absorptionsprodukter ved hvert enkelt arbejdsmoment, hvor der er risiko for spild eller lækage af farlige væsker.

Se alle absorbenter »
Læs om vores nye produkter »

Forskellige typer absorbenter

Sorbenter

Sorbenter består af flere fiberlag fremstillet af polypropylen (PP). De fås bl.a. som ark, ruller, puder og slanger.

Sorbenter har en meget høj absorptionsevne på op til 25 gange deres egen vægt, hvilket betyder, at I nemt og økonomisk kan kontrollere spild og lækager.

Granulat

Granulat består af absorberende korn, som strøs over og omkring en eventuel lækage for at forhindre spredning og mindske faldrisikoen.

Granulat har en absorptionsevne på op til 3 gange sin egen vægt og er ikke lige så effektivt som absorbenter, men det kan med fordel anvendes ved spildulykker udendørs og på steder, hvor der er brandfare.

Universal

Adsorberer alle væsketyper, både vand- og oliebaserede. Perfekt til fabrikker, hvor der anvendes mange forskellige stoffer såsom smøremidler og kølevæsker.

Kem

Disse absorbenter er beregnet til at absorbere kemikalier og andre farlige væsker. De er ideelle til f.eks. laboratorier, hospitaler eller kemikalielagerrum.

Oil only

Produceret specifikt til oliebaserede væsker såsom smøremidler, drivmidler samt mineralske og vegetabilske olier. Adsorberer ikke vand eller vandbaserede væsker.

Anvendelse Miljø Absorbent Farve, Ikasorb Farve, Pig
Vand, opløsningsmidler, kemikalier, skærevæsker, olie, benzin og diesel m.m. Alle brancher Universal Grå Blå
Petroleumbaserede væsker såsom olie, benzin og diesel m.m. Togstationer, tankstationer, parkeringsanlæg Oil only Hvid Hvid
Aggressive væsker, syrer og baser. Laboratorier, hospitaler, kemikalielagerrum Kem Gul Rosa

Hvilken absorbentmodel?

Der findes 4 modeller af absorbenter:

Ark

Til mindre spild eller lækager. Anvendes forebyggende eller til optørring af spild. Anvendes ofte i laboratoriemiljøer samt ved aftørring af forskellige værktøjer.

Se våra ark »

Ruller

Til middelstore spild eller lækager. Anvendes ofte til at sikre arbejdsstationer, så der er fri passage omkring maskiner på værksteder og i industrimiljøer.

Se våra rullar »

Puder og strømper

Til større spild og lækager. Velegnet til steder med begrænset plads.

Se våra kuddar och ormar »

Slanger

Til udslip i natur, hav og vandreservoirer. Meget høj absorptionsevne.

Se våra länsor »

Hvilken granulat?

Granulaterne i vores sortiment fremstilles af ufarlige mineraler med høj absorptionsevne, som bevarer deres hårdhed, selv når de er fuldt mættede. Efter absorption af olie eller anden væske kan det mættede granulat nemt fejes sammen og fjernes på en risikofri og sikker måde.

Granulaterne fås i forskellige kornstørrelser til brug på varierende underlag. De trænger ned i ujævnheder og forhindrer effektivt både glatte områder og spredning.

A. Udendørsbrug

Veje, parkeringspladser, tankstationer mv.

B. Indendørs-/udendørsbrug

Motorveje, kemisk industri, bilværksteder mv.

C. Indendørsbrug

Bilværksteder, kemisk industri mv.